top of page
DSC_0995.jpeg

COACHES

Ben Van haesendonck

Sport is steeds zijn passie geweest. Zo heeft hij tijdens zijn jeugd op hoog niveau zwemmen en judo beoefend en combineerde hij dit met o.a. tennis, voetbal en fitness. Ook tijdens zijn studies draaide alles rond sport : na zijn middelbare studies Lichamelijke Opvoeding en Sport, studeerde hij in 2013 af als Bachelor Secundair Onderwijs, Lichamelijke Opvoeding en Bewegingsrecreatie, optie Fitness.

 

In 2013 maakte hij kennis met CrossFit in Madrid, waar hij als Erasmus-student  verbleef. Sindsdien is hij 200% overtuigd van het CrossFit-concept. De voorbije jaren deed hij heel wat ervaring op als coach/trainer/leraar in sportclubs, fitnesscentra en scholen en heeft hij zich door middel van verschillende opleidingen en trainingen gespecialiseerd als CrossFit-trainer.

​Opleidingen:

 • Level 1 CrossFit Trainer

 • Level 2 CrossFit Trainer

 • CrossFit Gymnastic Trainer

 • Dimitri Klokov CrossFit Seminar

 • Bloso Instructeur B Fitness

 • Bachelor Lichamelijke Opvoeding

CrossFit Malle Coach

ROB KRIJNEN

Sinds zijn 8 jaar heeft Rob zijn hart verloren aan het wielrennen. Na 20 jaar competitie werd het tijd voor iets anders, hoewel hij zijn passie voor het fietsen nog steeds niet verloren heeft.

 

Bij de opening van Crossfit Malle in 2015 leerde hij voor het eerst Crossfit kennen. Dit leek hem een perfecte opvolging na het fietsen, aangezien hij naast conditie graag wat kracht wou opbouwen. Al snel werd hij, zoals zovelen, gebeten door de microbe en was hij bijna dagelijks te vinden in de box.

 

Momenteel probeert Rob Crossfit te combineren met fietsen en zwemmen. Af en toe pikt hij een kleine triatlon mee met zijn club ‘The White Cliffs of Malle’.

 

Wat Rob aantrekt in Crossfit, zowel als coach dan als lid, is niet alleen het sporten maar ook het samen sporten. Bij Crossfit Malle heerst er een sterk groepsgevoel. Men zoekt niet alleen de eigen grenzen op, de grenzen worden ook verlegd door de aanmoedigingen van elkaar.

Opleidingen:

 • Level 1 CrossFit Trainer

CrossFit Malle Coach

HENDRIK BRASPENNING

Hendrik is al van jongs af aan bezeten door sport. Jarenlang combineerde hij dagelijks competitief voetbal en tennis.


Na zijn middelbare studies besloot hij zijn passie voor sport en bewegen verder vorm te geven. Daarom koos hij een Master Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen te studeren aan de KU Leuven. Vooral in zijn specifieke masterjaren (fitness en gezondheid) kon hij heel wat kennis en ervaring opdoen binnen de trainingsleer, krachttraining, blessurepreventie, …

In 2016 leerde Hendrik CrossFit kennen en was onmiddellijk verkocht. Al snel moesten de wekelijkse voetbal- en krachttrainingen plaats maken voor fulltime CrossFit.


De manier waarop CrossFit een hoge trainingsintensiteit kan combineren met zo’n positieve vibe, beleefde Hendrik nog nergens anders.


Hendrik is ervan overtuigd dat in ieder van ons de drang en het plezier om te bewegen schuilt. CrossFit is de ideale manier om dit verder te (her)ontdekken!”

​Opleidingen:

 • Master LO en Bewegingswetenschappen – KU Leuven

 • Trainer A fitness en personal training – Vlaamse Trainersschool

 • Sam Dancer CrossFit Seminar

 • Level 1 CrossFit Trainer

CrossFit Malle Coach

NIELS JACOBS

Passie: beweging, efficiëntie, plezier, gezondheid

Bij Niels vertaalde dit zich in de eerste plaats in voetbal, totdat aanhoudende rug- en spierblessures een doorgedreven beoefening ervan een halt toeriepen. Daarna moest Niels op een andere manier omgaan met zijn drang naar constante verbetering, naar het opzoeken van fysieke en mentale limieten. Vanaf toen is hij zich beginnen toeleggen op fitness en krachttraining.

Niels begon lichaamstraining te bekijken vanuit een wetenschappelijke benadering en was nieuwsgierig naar nieuwe trainingsmethodes, oefeningen en uitdagingen, zowel fysiek als mentaal. Niet enkel het ‘hoe’ maar ook het ‘waarom’ van de bewegingen. Die microbe heeft hem sindsdien nooit meer losgelaten en kan hij nu ook gebruiken in de coaching die Niels de leden geeft om hen zo uitgebreid mogelijk bij te staan met raad en uitleg.

Wat hem in Crossfit aantrekt, zijn de functionele bewegingen die ons dagelijks leven makkelijker maken en het trainen van de mentale weerbaarheid om ook buiten de sport stevig in de schoenen te staan. En het belangrijkste van allemaal volgens Niels: niets is leuker dan elke dag opnieuw binnen te komen op een plek waar je je goed voelt en alles te geven wat je hebt in welke uitdagende reeks van oefeningen/WOD dan ook.

 

Opleidingen:

 • Level 1 CrossFit Trainer

CrossFit Malle Coach

JENNIFER VAN LITSENBORG

Sinds haar 6 jaar stond ze op de judomatten in Turnhout en was daar al snel dagelijks te vinden. Talent, passie en doorzetting brachten haar naar de Topsportschool om zich volledig te kunnen richten op de sport en internationale competitie. Na 7 jaar op het hoogste niveau meegedraaid te hebben nam ze afscheid van het competitiewereldje. Een zware knieblessure, operatie en revalidatie lagen hier mee aan de basis. Nog enkele jaren heeft zij intensief en met plezier de jeugd van Turnhout getraind om hen klaar te stomen voor wedstrijden in binnen en buitenland.

 

Hoe langer hoe meer begon het te kriebelen om opnieuw zelf intensiever te gaan sporten. Wanneer je jarenlang gewoon bent om gemiddeld 28u/week te sporten, heeft je lichaam daar op een gegeven moment terug nood aan.

 

Zo kwam ze terecht bij Crossfit Malle en vond daar een nieuwe passie. Van 2 dagen per week ging het al snel naar 3,4 soms 5 keer per week. Wat haar zo aantrekt in Crossfit is de combinatie (Gymnastiek - Gewichtheffen - Cardio). Het is een complete sport die voldoet aan alle noden van een sporter. Maar ook de community is in Crossfit Malle heel sterk aanwezig waardoor de "fun"-factor dat extraatje geeft.

 

Als coach ligt haar focus vooral op techniek en mobility. Met een goede basis heb je eindeloos veel mogelijkheden: "Champions are brilliant at the basics". Met haar achtergrond en kennis opgebouwd in de sportwereld staat ze klaar om de leden te begeleiden in hun sportieve doelen, wat ze ook mogen zijn.

​Opleidingen:

 • Level 1 CrossFit Trainer

CrossFit Malle Coach

Stéphanie Schoolmeesters

Stéphanie is sinds haar 5 jaar altijd actief met sport geweest. Ze deed aan judo, turnen, dansen, thai-kickboksen, taikwando, voetbal, fitness, lopen en zwemmen.

Sinds 2014 heeft ze zich vastgebeten in de Crossfitbacterie. Omwille van haar job moest en zou ze meer kracht en conditie opbouwen. Ze heeft in verschillende CrossFit boxen getraind in verschillende provincies. Haar roots liggen namelijk in het verre mooie Limburg, wat ze zeker niet kan wegsteken met haar accent. Ze verhuisde echter voor de liefde naar de Antwerpse Kempen en vond een leuke box met een geweldige teamspirit.

Stéphanie: 

 • houdt van sportieve uitdagingen en heeft hierdoor al de Dodentocht meegewandeld, een marathon gelopen en een marathon geroeid. Ze heeft nog heel wat uitdagingen op haar lijstje staan. 

 • lacht altijd, doch kan ze streng overkomen. Als je haar hoort roepen is dit niet van boosheid, maar van motivatie. Ze kan iedereen tot het uiterste drijven, maar ziet ook wel wanneer je een mindere dag hebt.

 • haar moto is: 'no matter where life takes me find me with a smile' & 'enjoy the pain'

 • is gebeten door CrossFit door het enthousiasme van de andere leden, de verscheidenheid in oefeningen en dat iedereen afziet op zijn/haar niveau.

​Opleidingen:

 • Level 1 CrossFit Trainer

CrossFit Malle Coach
bottom of page